Begin uw eigen marktplaats

Wanneer u het serieus aanpakt, kunt u met affiliate marketing een noemenswaardig inkomen opbouwen. De rode draad daarbij is dat u de promotie van andermans producten doet. Zou u bepaalde producten toch al aan anderen aanraden? Waarom zou u dan de kans om aan deze promotie te verdienen niet aangrijpen? Heeft u een eigen website, dan is het mogelijk om u daarmee aan te melden bij een affiliatenetwerk zoals Daisycon. Wat opbouw van uw website betreft kunt u het op verschillende manieren aanpakken.

Zo komt de affiliate webshop voor. Deze website lijkt erg op een echte webshop. Het grote voordeel van een affiliate webshop is dat u geen producten hoeft te versturen naar de klant. De feitelijke verkoper stuurt de producten op. Het is ook mogelijk een online marktplaats te maken en daar de affiliate advertenties toe te voegen. Dit is met een advertentie script relatief gemakkelijk te realiseren. Via Een advertentie website makkelijk starten kunt u meer te weten komen over een dergelijk script. U zult dan wel een plan moeten hebben wat betreft het aantrekken van bezoekers en van mensen die via de affiliate link een product afnemen.

U kunt geld verdienen aan de mensen die een advertentie plaatsen op uw website. Er is een aanmeldformulier op uw website te vinden waarmee men zich kan registreren. Wanneer er bij de aanmelding geen problemen zijn opgetreden, wordt er een adverteerdersaccount aangemaakt. Dit account kan gebruikt worden voor het aanmaken en wijzigen van advertenties. Wanneer er een advertentie is geplaatst, kunnen bezoekers reageren via een bij de advertentie getoond formulier. Per rubriek kunnen relevante metagegevens worden ingesteld. U moet dan denken aan de zoektermen die u aan een rubriek wilt koppelen. De betaalproviders DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het script. U kunt zo kiezen voor de payment gateway die uw voorkeur geniet.

Op de pagina waarop een advertentie wordt weergegeven, is ook een reactieformulier zichtbaar. Met 1 muisklik haalt u dat formulier tevoorschijn. Daarbij let het script op of er spam wordt ingevuld. Het script zal deze controles ook uitvoeren op alle andere formulieren die aanwezig zijn op uw marktplaats website. Via een druk op de knop kan een adverteerder reageren op een interessant bod. De topadvertentie biedt mogelijkheden om met een eigen advertentie website geld te verdienen. U stelt in de beheeromgeving vrij gemakkelijk in welke betaalde plaatsingsopties u biedt. Er zijn een paar plekken op uw website waarvoor u eenvoudig banners kunt instellen. Zo spreidt u uw inkomstenbronnen.