Begin uw eigen webwinkel

Online uw producten aan de man brengen kan met een online webwinkel. Er kunnen daarbij meerdere betaalmethoden aangeboden worden. Zodra er een bestelling binnenkomt ontvangt u een e-mail. De informatie die nodig is voor de verzending van de goederen vindt u in deze e-mail. Wilt u het script op een eigen hostingpakket draaien, dan is dit uw kans. U kunt de bestanden met een FTP programma op de webserver plaatsen. Een los installatiescript zal dan worden geactiveerd. Tijdens de installatie kunt u zaken instellen die nodig zijn om de webshop te laten functioneren.

Heeft u ook behoefte aan uw eigen PHP webshop? Ik verwijs u dan graag naar het artikel Een webshop starten. Voor het starten van een webshop zult u daar een nuttig script vinden. Het beginnen van een webwinkel gaat heel makkelijk met dit script.

Ook kunt u per product vanzelfsprekend een uitgebreide omschrijving toevoegen. Ook kunt u de kleuren van uw website naar uw eigen smaak aanpassen via de beheerschermen. Binnen uw website kunt u heel makkelijk banners uploaden die u vervolgens op verschillende plekken kunt weergeven. Alle relevante informatie voor de zoekmachines kunt u ook eenvoudig via de beheerschermen instellen. Verder kan het PHP script draaien op uw eigen hostingpakket. Via een FTP client zet u de bestanden op het hostingpakket. De installatie wordt geactiveerd tijdens uw eerste bezoek met uw browser. U kunt zo de belangrijkste dingen instellen die absoluut noodzakelijk zijn voor het functioneren van de webwinkel.