Betaalbare website laten samenstellen met CMS

Het is slim om voor het beheer van uw site een CMS systeem te gebruiken. De technische dingen worden door het CMS systeem voor u geregeld. Het CMS systeem zorgt ervoor dat uw content in de juiste layout wordt getoond. U kunt de website inhoud zonder layout invoeren in het beheerpaneel. Meestal kan een met het CMS meegeleverde opmaak worden geselecteerd.

Ziet u dat niet zitten, dan kunt u van een CMS systeem gebruikmaken. Het gebruik van een CMS systeem geeft u een stuk meer mogelijkheden. CMS betekent “content management systeem”. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent gewoon inhoudbeheersysteem. Wilt u meer over CMS pakketten weten, raadpleeg dan eens Website laten bouwen met CMS pakket. Het toevoegen van extra functies is bij een CMS systeem mogelijk. Ten opzichte van website builders is dit een groot pluspunt van CMS software. Ook noodzakelijk zijn een eigen domein en webhosting. Qua kosten valt het allemaal mee. Een provider zal maximaal 10 euro per jaar rekenen voor een domeinnaam. U zult voor webruimte enkele tientjes per jaar betalen. Veel providers bieden korting voor het 1e jaar aan.

Wilt u een gratis systeem gebruiken dan is WordPress een optie. Bovendien moeten er wel bepaalde instellingen worden goedgezet, anders kan uw website eruit vliegen door problemen met XML-RPC. Zodoende is er toch wel wat technisch inzicht nodig voor WordPress. Het is dan tevens geen gek idee om eens te kijken of een commercieel CMS iets voor u is. Zo voorkomt u dezelfde problemen in het geval dat bij het gratis pakket WordPress. Op deze wijze werkt is het bouwen aan uw website een stuk prettiger.

Een aanpassing aan de website is gemakkelijk door te voeren. Hiervoor heeft het CMS systeem een uitgebreid beheerpaneel. U komt in het beheergedeelte door in te loggen met uw administrator account. Dit beheer account wordt toegevoegd gedurende de installatie van het CMS systeem. U mag hiervan de username en het wachtwoord kiezen tijdens de installatie. Bovendien kunt u een account voor iemand anders toevoegen in het beheergedeelte. Bijvoorbeeld voor een collega die tevens aan de website werkt.