CMS gebruiken info

Een bedrijfswebsite vergroot de online vindbaarheid van uw onderneming. Daarvoor zijn een aantal dingen nodig. In eerste instantie dient u webruimte te regelen. En u dient een domeinnaam te kiezen. Het is verder aanbevolen om voor het beheer van uw website gebruik te maken van een CMS programma.

Voor het maken van een eigen website is het verstandig een beheertool te gebruiken. Men spreekt vaak van een CMS systeem. U kunt over een CMS pakket meer te weten komen met behulp van het artikel CMS beheer pluspunten. Het CMS pakket is na de koop meteen te installeren.

Om met een CMS pakket aan de slag te gaan is geen HTML kennis nodig. Een pagina aanmaken aan uw website is zo gedaan. Daarnaast is het aanpassen van een reeds bestaande pagina niet moeilijk. De inloggegevens voor het beheer kiest u gedurende de installatie van het content management systeem. Op het moment dat u een aanpassing heeft opgeslagen kunt u deze meteen op de website zien.

Het CMS systeem kan zelf updaten naar een nieuwe versie als deze beschikbaar is. Met behulp van uw license key kan het systeem controleren op een nieuwe versie. Heeft u automatische updates ingeschakeld, dan wordt een nieuwe versie geïnstalleerd zonder dat er een handmatige actie van u nodig is. Over updaten hoeft u zich zo zelf niet te bekommeren. Producten en diensten middels uw website verkopen is geen probleem. Klanten kunnen online betalen. Digitale producten zijn nadat de betaling is gelukt, meteen te downloaden. De tekst van de e-mail die naar de koper wordt verstuurd, kunt u aanpassen.