Een eigen portaalsite ontwikkelen

Wellicht wilt u graag uw eigen startpagina website oprichten. Welke mogelijkheden u daarvoor heeft, dat leest u hier. Met alleen iets willen komt u er niet. Het kan heel wat tijd kosten om het startpagina script zelf te programmeren. Daarom is het interessant eens naar de andere opties te kijken.

Het beheer wordt door het startpagina script eenvoudig gemaakt. Het script dient op uw webhosting pakket geïnstalleerd te worden. De PHP code van het startpaginascript wordt bij ieder bezoek aan de site uitgevoerd. De juiste pagina inhoud wordt opgezocht in de database en naar de browser verstuurd. Zo zal de browser de corresponderende dochterpagina tonen aan de bezoeker.

U hoeft zelf geen startpagina script meer te maken indien u een bestaand script aanschaft. Bent u nieuwsgierig geworden naar een script waar de functies al in zitten? Bekijk dan Eigen startpagina eens. U zult dan niet meer veel tijd kwijt zijn aan zelf een startpagina script bouwen. U kunt direct starten met inhoud op de website creëren.

In feite is een startpagina script een tool waarmee het beheer van uw startpagina wordt vereenvoudigd. Het betreft een systeem die u op uw webhostingpakket installeert. Van ieder bezoek wordt achterhaald om welk subdomein het gaat dat wordt opgevraagd. De PHP code zoekt vervolgens de corresponderende pagina inhoud en toont die aan de bezoeker.