Een eigen startpagina op touw zetten

Een aantal CMS systemen richt zich op het bouwen van een enkel type website. Dit is het geval bij een startpagina script. De primaire functie van een startpagina script is dat u er snel een startpagina website mee kunt maken. Het bouwen van een simpele website daarvoor kunt u beter een ander CMS systeem gebruiken.

Met het startpagina script is het aanmaken van diverse dochterpagina’s mogelijk. U kunt aan iedere individuele dochterpagina een eigen subdomein toewijzen. Elk subdomein hoeft niet apart in de DNS server aangemaakt te worden als u gebruikmaakt van wildcard DNS. Bent u op zoek naar meer informatie, dan is het artikel Eigen startpagina een goed startpunt. Vaak betaalt u niet heel veel voor een startpagina script. Met het script heeft u in een handomdraai uw eigen startpagina website samengesteld. De startpagina website is volledig aanpasbaar. De gebruiker kan met behulp van het registratieformulier heel eenvoudig een account creëren.. Het beheren van de eigen startpagina’s kan nadat men met het eigen account is ingelogd.

De kleuren van een eigen startpagina kunnen door de gebruiker heel eenvoudig naar eigen smaak worden veranderd. Een eigen kleurenschema is in te stellen voor iedere bijzondere dochterpagina. Een pagina beheerder heeft ook de mogelijkheid om per rubriek andere kleuren te kiezen. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld de aandacht naar een bepaalde rubriek op uw startpagina toe trekken.

U kunt ook geld verdienen met uw startpagina website. Men kan tegen betaling een link op uw website toevoegen. Via het linksuggestie formulier mag de aanmelder zelf een dochterpagina en een categorie kiezen. U kan heel simpel online betalingen ontvangen via een koppeling met een betaalprovider. Zodra het startpaginascript ziet dat de betaling gelukt is, dan zal de link automatisch in de gekozen rubriek worden geplaatst. U zult een e-mail met de linkgegevens ontvangen als iemand een betaalde link heeft toegevoegd. Dit is echter puur voor uw administratie.