Een eigen startpagina samenstellen

Wilt u een eigen website maken, dan zal het vaak om een reguliere website gaan. Maar u kunt ook een ander soort website maken. Bijvoorbeeld een startpagina website. Dit kan prima met een startpaginascript. Het is een linkcatalogus die de vorm van een website heeft aangenomen. Informatie over een startpagina website bouwen is in het artikel Startpagina script te vinden. Er is een indeling waarbij iedere startpagina over een bepaald thema gaat.Elke startpagina omhelst een specifiek thema. De rubrieken op een startpagina zijn weer te gebruiken om een bepaald deelonderwerp mee aan te geven.

Een aanpassing verrichten aan uw website is heel makkelijk met een startpagina script. Een eigen startpagina aanmaken is mogelijk voor een bezoeker als hij zich aanmeldt. Op uw website wordt een aanmeldformulier getoond die de bezoeker hiervoor kan invullen. Er wordt een account aangemaakt waarmee kan worden ingelogd. Als de bezoeker is ingelogd kan hij een eigen startpagina maken.

Op het moment van aanmaken van een startpagina kan ook een subdomein worden ingevuld. Is een subdomein bezet, dan zal de startpagina website een melding weergeven. U mag dan opnieuw een subdomein bedenken, tot u een subdomein invoert die nog vrij is. Zodra de dochterpagina is aangemaakt, kunt u links toevoegen. Iemand mag meerdere startpagina’s aanmaken. De op uw website gebruikte kleuren mag u zelf instellen. Een kleurschema kunt u maken op een aantal websites.

U bent met uw eigen startpagina website niet gebonden aan regels die op bestaande startpagina websites gelden. De startpagina’s op uw website blijven online staan. De beheerder kan bij een andere startpagina website vrij eenvoudig uw dochterpagina weggooien als hij dat wil. Men heeft PHP gebruikt voor het ontwikkelen van het script. Ondersteuning voor PHP-scripts is bij veel hosting pakketten standaard al ingeschakeld. Het is mogelijk om het startpaginascript in te zetten voor het genereren van online inkomen.