Een marktplaats gemakkelijk maken

Affiliate marketing kan ervoor zorgen dat u een extra inkomen opbouwt. Affiliate marketing houdt in dat u een vergoeding ontvangt wanneer men besluit een product van een adverteerder aan te schaffen, waarbij uw website het verkoopkanaal was. Bent u toch al te spreken over bepaalde producten en raadt u ze anderen graag aan? Dan is het goed om te weten dat u dit aanraden mogelijk betaald kunt doen via affiliate marketing. U kunt zich met uw eigen website bij een affiliatenetwerk zoals Tradedoubler aanmelden. Uw website is op diverse manieren in te richten voor affiliate marketing.

Sommige affiliate websites zijn gemaakt in de vorm van een affiliate webshop. Nauwelijks te onderscheiden van de echte webshop. Het verschil is dus dat u niet zelf de producten verstuurd. Het verzenden van de producten neemt de feitelijke verkoper voor zijn rekening. Ook kunnen de affiliate advertenties op uw eigen marktplaats website worden toegevoegd. Heeft u een advertentie script, dan is dit niet zo heel lastig. Meer over een dergelijk script kunt u via de link Uw eigen advertentie website maken vinden. U hoeft alleen de advertenties te plaatsen voor de producten.

Een nieuwe adverteerder registreert zich eenvoudig via uw website. Registratie verloopt via een formulier op uw advertentie website. Zodoende kan iedereen een adverteerdersaccount op uw marktplaats aanmaken. Dit account geeft de mogelijkheid tot het beheren van eigen advertenties. Het betalen voor eventuele extra opties die u aanbiedt, verloopt ook via deze omgeving. U kunt per categorie de belangrijkste zoekwoorden invoeren. Dit zijn de zoekwoorden waar de rubrieken op uw dochterpagina aan gekoppeld dienen te worden. Het script ondersteunt diverse betaalproviders. De payment service provider die uw voorkeur heeft kunt u zo instellen.

Via een formulier die zichtbaar is bij iedere advertentie, kan men eenvoudig een bericht sturen naar een adverteerder. U haalt het formulier tevoorschijn door op de knop “Reageren” te drukken. Het advertentie script zal daarbij letten op eventuele spam. Daarnaast kunnen bezoekers melding van verdachte advertenties doen. Verder kan er geboden worden op advertenties. Met een advertentie script kunnen de adverteerders op uw website voor een vast bedrag een bepaald aantal dagen bovenaan staan De opties kunt u in de regel zelf instellen. U kunt verder nog banners bovenaan en onderaan de site plaatsen. U kunt bijvoorbeeld op deze wijze affiliate banners aan uw advertentie website toevoegen.