Een mobielvriendelijke marktplaats runnen

U krijgt met een advertentie script een hoop functionaliteiten meegeleverd. Daarbij kunt u doorgaans ook verdienen aan de zogeheten topadvertentie. U staat met een topadvertentie enige tijd bovenaan het overzicht met uw advertentie. De opties kunt u in de regel zelf instellen.

Via marktplaats script kopen vindt u een script waarmee het bouwen van een startpagina site goed kan. Het script is geschreven in PHP. Verder dient u op uw webhosting een database aan te maken. Bent u niet in het bezit van technische kennis, dan nog zult u met het advertentie script overweg kunnen. U heeft gedurende de installatie de mogelijkheid een beheerdersaccount aan te maken.

U kunt uw website instellingen wijzigen via dit beheerdersaccount. Zo kunt u het aantal foto’s dat bij een advertentie is toegestaan aanpassen. Heeft u weinig schijfruimte, dan kunt u het aantal foto’s beperken.

Bezoekers hebben de mogelijkheid om via een reactieformulier op een advertentie te reageren. Bij alle advertenties wordt een knop weergegeven waarmee dit formulier op de voorgrond komt. Spam zal daarbij zoveel mogelijk worden tegengehouden. Men kan ook advertenties melden wanneer men oplichting of fraude vermoed.

Verder kan er geboden worden op advertenties. Een adverteerder mag zelf bepalen of er geboden mag worden. Iedere keer wanneer een bod wordt uitgebracht, ontvangt de adverteerder een bericht per e-mail. De hoogste biedingen worden bij advertenties weergegeven. De adverteerder kan via een formulier eenvoudig contact opnemen met iedere persoon die een bod heeft uitgebracht. Ook kunnen biedingen weer verwijderd worden. Zowel de adverteerder als de bieder kan een bod weer weghalen.