Een mooie startpagina bouwen

Hier leert u meer over de taal PHP en PHP scripts. Men kiest bij het bouwen van web scripts vaak voor PHP. Marktplaats scripts en startpagina scripts zijn voorbeelden van scripts die vaak in PHP worden gemaakt. Het is zo dat u in HTML en CSS slechts de opmaak bouwt.

Via PHP kunt u vrij simpel een database gebruiken om gegevens in op te slaan. Verdiept u zich in PHP, dan is het na een tijdje mogelijk om ook de wat moeilijker samengestelde websites in elkaar te zetten. U kunt ook kant en klare scripts aanschaffen wanneer u niet zelf wilt programmeren. De pagina eigen startpagina samenstellen bevat hier meer informatie over. Het is mogelijk om een flinke tijdsbesparing te doen wanneer u een kant en klaar PHP script koopt. U hoeft dan niet zelf te programmeren. Met een kant en klaar PHP script kunt u meteen met uw website beginnen. Het wachten tot de programmeur klaar is met het schrijven van de code is dan niet meer nodig. Het voordeel van een kant en klaar script is dat het vaak al uitgebreid is getest.

Het draaien van PHP scripts zal bij de meeste webhosting pakketten geen enkel probleem zijn. Wel is het nodig om de bestanden te kopiëren naar de server en eventueel moet u een installatie script draaien. Soms moet een configuratie bestand worden aangepast voordat u een script heeft dat werkt. Hoe dan ook, in de meeste gevallen zijn de te nemen stappen goed gedocumenteerd. Het toevoegen van functionaliteiten aan het script is vaak ook te doen. Dan is het wel belangrijk dat u iets van PHP weet.

In dat geval is het zelf maken van een PHP script niet nodig. Tijdens het bouwen kunt u immers ook tegen allerlei zaken aanlopen waardoor u vertraging oploopt. Een bestaand script kopen heeft als voordeel dat u dat risico niet meer loopt. Het kopen van een kant en klaar script gaat verder met minder kosten gepaard dan het laten bouwen door een programmeur.