Een Nederlandse startpagina maken

Een deel van de CMS pakketten is uitsluitend bedoeld om een bepaald type website te bouwen. Dit is het geval bij een startpagina script. Het snel bouwen van een startpagina website is de voornaamste bedoeling van een startpagina script. Voor het maken van een reguliere website kunt u beter een ander CMS systeem gebruiken.

Het aanmaken van startpagina’s op uw website is een fluitje van een cent. U kunt aan iedere individuele dochterpagina een eigen subdomein toewijzen. Het script is zo opgezet dat u niet steeds een entry in de nameserver hoeft te maken voor een dergelijk subdomein. Bent u op zoek naar meer informatie, dan is het artikel Eigen startpagina een goed startpunt. Een dergelijk script hoeft niet duur te zijn. Een startpagina script stelt u in staat om uw eigen startpagina website te bouwen. Alle elementen zijn gemakkelijk te wijzigen. Via het aanmeldformulier kan een gebruiker zelf een account creëren.. Nadat er is ingelogd kan de gebruiker zijn eigen pagina’s beheren.

Iemand kan de kleuren van zijn eigen startpagina naar hartenlust aanpassen. De kleuren van de categorieën op een dochterpagina zijn ook makkelijk aan te passen. Een pagina beheerder heeft ook de mogelijkheid om per rubriek andere kleuren te kiezen. Uit marketingoverwegingen kan het interessant zijn een bepaalde rubriek meer de aandacht te laten trekken dan andere rubrieken.

Ook kan een startpagina script worden ingezet voor het genereren van online inkomen. Men kan tegen betaling een link op uw website toevoegen. De dochterpagina en rubriek waar hij de link wil toevoegen, kan de aanmelder zelf kiezen in het formulier. U kan heel simpel online betalingen ontvangen via een koppeling met een betaalprovider. De link wordt zonder dat er handmatig van uw kant een actie nodig is aan de website toegevoegd. U zult een e-mail met de linkgegevens ontvangen als iemand een betaalde link heeft toegevoegd. Dit is echter puur voor uw administratie.