Een nieuwe startpagina bouwen

Dus u wilt zelf met een eigen startpagina website aan de slag? Zelf een script programmeren is mogelijk maar zal wel wat tijd kosten. U kunt sneller aan de slag als u gebruikmaakt van een kant-en-klaar startpagina script. U kunt een dergelijk script het beste zien als een speciaal type CMS systeem.

Eerst wordt het script op uw webhosting pakket geplaatst en wordt de installatie uitgevoerd. Is het installeren goed gegaan dan kunt u beginnen met het aanmaken van dochterpagina’s. Men kan zich via uw website registreren. Met een account dat hiermee wordt aangemaakt kunnen ze vervolgens inloggen en startpagina’s aanmaken en beheren. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Er zullen regelmatig mensen zijn die willen betalen voor een goede link.

Het is hierbij voor u als beheerder niet nodig om iets handmatig uit te voeren. Het script kan zelf nagaan of de betaling gelukt is. Is de betaling zonder problemen verlopen, dan wordt de link direct zichtbaar op de startpagina website. De bedragen die moeten worden gerekend kunt u daarbij zelf instellen. Men zal doorgaans een voorpagina link als waardevoller beschouwen dan een link op een gewone dochterpagina. Hier kunt u dan ook iets meer voor vragen. We willen u graag wijzen op het artikel Eigen startpagina maken als u behoefte heeft aan meer informatie. Wilt u gebruik maken van een dergelijk script, dan heeft u ook een webhosting pakket en een domeinnaam nodig. Heeft u dit ook geregeld, dan kunt u beginnen met de installatie van het script.

Een meegeleverd installatie script zal meestal de tabellen aanmaken in de database. Het is dus niet nodig dat u dit zelf doet. Hiermee wordt het voor u gemakkelijker om het script te installeren en gebruiksklaar te maken. Er is op uw website een formulier beschikbaar waarmee bezoekers zich kunnen aanmelden. Na aanmelding kunnen ze zelf een startpagina in elkaar zetten.