Eenvoudige webshop

Via een webwinkel kunt u via het internet uw eigen producten verkopen. Er kunnen daarbij meerdere betaalmethoden aangeboden worden. Na een bestelling en een corresponderende betaling zult u een e-mail met de bestelinformatie ontvangen. U kunt de e-mail gebruiken om de bestelde producten te versturen. Dit is de kans om op uw eigen hostingpakket een betaalbare PHP webshop te beginnen. U kunt de bestanden met een FTP programma op de webserver plaatsen. Daarna zal een apart installatiescript gestart worden. Daarmee kunt u essentiële zaken instellen die belangrijk zijn voor het draaien van de webshop.

U zult dan een webwinkel script nodig hebben. De pagina Een eigen webshop beginnen voorziet u van meer informatie over een PHP script voor uw eigen webwinkel. Het script is voorzien van een beheerscherm waarmee de voorraad is in te stellen. De bestanden van het script kunt u eenvoudig plaatsen op een hosting pakket. Via de beheeromgeving van het script kunt u de website volledig aanpassen. Van de diverse producten kunt u foto’s uploaden.

Het script is voorzien van voorraadbeheer zodat u ook per product het aantal stuks in uw voorraad kunt opgeven. Tevens kunt u de kleuren van uw website wijzigen via de beheeromgeving. Binnen uw website kunt u heel makkelijk banners uploaden die u vervolgens op verschillende plekken kunt weergeven. De voor de zoekmachines relevante informatie kan heel makkelijk via de beheeromgeving worden ingevoerd. Dit is de kans om op uw eigen hostingpakket een betaalbare PHP webshop te beginnen. U kunt de bestanden met een FTP programma op de webserver plaatsen. Bezoekt u vervolgens uw nieuwe website met uw browser, dan wordt een installatiescript gestart. De absoluut noodzakelijke dingen die nodig zijn om de webshop te laten draaien, kunt u tijdens de installatie instellen.