Eigen website laten bouwen

Betaalt u voor het gebruik van een website builder dan nog zijn er een hoop dingen die het platform mist. U bent behoorlijk onderworpen aan de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de betreffende website builder. Wilt u de website bij een ander platform onderbrengen? Dan moet u bij een grote website al snel urenlang kopiëren en plakken.

U kunt als alternatief gebruik maken van een CMS systeem. Daarbij heeft u een stuk meer vrijheid. CMS is de afkorting van content management systeem. In gemakkelijke taal betekent dit inhoud beheer systeem. Wilt u meer over CMS pakketten weten, raadpleeg dan eens Je website laten bouwen. Het is mogelijk om uitbreidingen bovenop het CMS systeem te installeren. Dit geeft u een stuk meer vrijheid ten opzichte van de website builders. U zult verder webhosting en een domeinnaam nodig hebben. Qua kosten valt het allemaal mee. Voor een domein zal hoogstens 10 euro per jaar worden gerekend. Webruimte kost dikwijls enkele tientjes per jaar. En het komt regelmatig voor dat u voor het eerste jaar zeer nauwelijks hoeft te betalen.

Zou u graag een gratis CMS systeem gebruiken dan is er de mogelijkheid om te kiezen voor WordPress. Problemen met XML-RPC verplichten u echter tot het juist instellen van uw website op het moment dat u WordPress gebruikt. Hiervoor is doorgaans technische kennis vereist. Eens kijken of u betaalbaar een commercieel CMS kunt aanschaffen zonder deze problemen, is daarom geen gek idee. Dan kunt u direct aan de slag met de feitelijke inhoud van uw website. Het is zo een stuk fijner werken aan uw website.

U voert erg eenvoudig wijzigingen door. Dit kunt u via het beheerpaneel van het CMS systeem doen. Door met uw beheeraccount in te loggen is het beheergedeelte makkelijk te bereiken. Uw administrator account wordt tijdens het installeren van de software gecreëerd. De installatie zal hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord aan u vragen. U kunt met behulp van het beheerpaneel extra beheer accounts plaatsen wanneer u wilt. U kunt dan samen aan de website werken.