Het beginnen van een nieuwe portaalsite

Zoals de naam al zegt bestaat een startpagina website met name uit startpagina’s. Door naar het subdomein van een startpagina te gaan kan de betreffende pagina simpel worden opgevraagd. Het startpagina script zorgt ervoor dat de aanvraag wordt verbonden aan de juiste startpagina. De bezoeker zal de content van de corresponderende dochterpagina te zien krijgen. Koopt u een kant en klaar script, dan hoeft u zelf niet meer te programmeren. Voor niet veel geld kunt u al een startpagina script in uw bezit hebben. Het systeem installeren is niet moeilijk. Het startpaginascript is bovendien van een veilig PHP inlogsysteem voorzien.

Het beheer wordt door het startpagina script makkelijk gemaakt. Het script dient op uw webhosting pakket geïnstalleerd te worden. Bij ieder bezoek aan de site zal de server de PHP code van het script uitvoeren. De PHP code zorgt ervoor dat de overeenkomstige content naar de browser van de bezoeker wordt teruggestuurd. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker de correcte dochterpagina in zijn venster krijgt. Tevens u kunt een eigen startpagina website beginnen. Lees de pagina Portaalsite beginnen informatie door indien u meer wilt weten. Op een startpagina website bevinden zich een aantal dochterpagina’s, meestal met een eigen thema. Met behulp van de rubrieken die op iedere dochterpagina zullen bestaan kan dit weer worden ingedeeld in deelonderwerpen.

Ongeldige gebruikersinvoer zal door het startpaginascript worden opgemerkt. Moedwillig schade aan het systeem doen wordt zo een stuk lastiger. Dit is wel nodig aangezien het om een systeem gaat waarop meerdere gebruikers zich kunnen aanmelden.