Het opzetten van een eigen portaalsite

Het zelf in elkaar zetten van een nieuwe startpagina website is niet lastig. Wel is het handig om daarbij gebruik te maken van een startpagina script. Maakt u van een dergelijk script gebruik, dan zult u nauwelijks verstand van de techniek nodig hebben. Het script is zelfs te gebruiken wanneer u amper kennis van de techniek heeft.

Wilt u een dergelijk script gaan gebruiken, lees dan de pagina eens door. Via dat artikel kunt u weer een link vinden naar een betaalbaar script ter ondersteuning. Een startpagina website opzetten is heel eenvoudig te doen met zo een script. Het installatiescript dient op uw webhosting pakket te worden uitgevoerd. Naast een webhosting pakket is het handig om een eigen domeinnaam te registreren.

Het is mogelijk om meerdere startpagina’s aan te maken op uw website. Een dochterpagina zal vaak zijn beperkt tot slechts een enkel onderwerp. Dat u zelf een subdomein voor een nieuwe startpagina kunt kiezen is uiterst handig. Het is namelijk mogelijk om belangrijke zoekwoorden in het subdomein op te nemen. Het is daarnaast mogelijk om de belangrijkste zoekwoorden in te voeren per losse dochterpagina.

Het registreren op uw website kan men doen via een registratieformulier aan de voorkant van uw website. Men kan via het aangemaakte account een eigen startpagina aanmelden. U maakt met het gebruikersaccount eenvoudig een nieuwe startpagina. Men kan op een eigen startpagina naast links allerlei andere dingen plaatsen. Ook widgets kunnen aan een dochterpagina worden toegevoegd. In het beheerpaneel zijn per afzonderlijke dochterpagina de belangrijkste zoektermen in te stellen.

Een beheeraccount geeft u niet alleen de rechten om dochterpagina’s aan te passen, maar ook de algemene instellingen van uw startpagina website. Zo kunt u banners plaatsen die overal zichtbaar zullen zijn. Wilt u het kleurenschema van uw website wijzigen, dan is dat ook een fluitje van een cent. Het script regelt het koppelen van een verzoek van de browser aan de dochterpagina die op dat moment wordt opgevraagd. De uit de database opgehaalde en getoonde gegevens worden aan de hand hiervan bepaald.