Site beheer tool

Veel technische kennis is er tegenwoordig niet meer nodig voor het bouwen van een website. Via de beheeromgeving van een CMS systeem kunt u iedere denkbare wijziging gemakkelijk doorvoeren. Een website maken is zo niet lastig. U kunt CMS beheer raadplegen als u hier graag meer over weet. Het artikel geeft u inzicht in de verschillende beheertaken die u met een CMS pakket kunt uitvoeren. Er zal amper kennis nodig zijn van het maken van websites. In het beheerpaneel kunt u de verschillende onderdelen van uw website wijzigen. U krijgt tijdens het installeren van het CMS systeem de mogelijkheid om zelf de inloggegevens van het beheerdersaccount in te stellen. Een meegeleverd installatie script ondersteunt u bij het installeren van het CMS.

Tijdens het uitvoeren van het installatiescript heeft u de gelegenheid om een admin account aan te maken. Met dit account kunt u inloggegevens op het beheerpaneel en de door u gewenste aanpassingen doen. Het beheerpaneel is zo gemaakt dat er nauwelijks technische kennis voor nodig is.

Het is mogelijk om extra beheeraccounts aan te maken. Met een CMS pakket kunt u prima samen met anderen het beheer van de website doen. U hoeft dan niet uw eigen inloggegevens aan anderen te geven. U maakt simpelweg een account aan voor de ander. Een wachtwoord vergeten, dat kan natuurlijk voorkomen. Een gebruiker kan via zijn e-mailadres instructies aanvragen voor wachtwoordherstel. Wanneer het e-mailadres bekend is binnen het content management systeem, dan zullen de instructies naar het e-mailadres worden gestuurd.