Start een eigen webshop

Via een webwinkel kunt u via het internet uw eigen producten verkopen. U kunt daarbij een veelvoud aan betaalmethoden aanbieden. U ontvangt automatisch een e-mailbericht wanneer er een bestelling wordt gedaan. Aan de hand van de informatie in deze e-mail kunt u de bestelde producten opsturen naar de klant. Verder kan het PHP script draaien op uw eigen hostingpakket. Via een FTP client zet u de bestanden op het hostingpakket. Een los installatiescript zal dan worden geactiveerd. De benodigde zaken voor het functioneren van uw webwinkel script kunnen zo worden ingesteld.

Het helpt daarbij wanneer u een goed PHP script gebruikt. U kunt meer informatie over een dergelijk PHP script vinden op de pagina PHP webshop. Het script is voorzien van een beheerscherm waarmee de voorraad is in te stellen. U kunt de bestanden van het script via een FTP programma plaatsen op een hostingpakket. De website richt u vrij makkelijk in via de beheerschermen. De beheeromgeving geeft u de mogelijkheid om foto’s van de door u aangeboden producten op de website te plaatsen.

Wilt u een uitgebreide beschrijving toevoegen per product, dan kan dat uiteraard. Ook kunt u de kleuren van uw website naar uw eigen smaak aanpassen via de beheerschermen. Verder kunt u banners op de website plaatsen als u dat wilt. Dit gaat heel makkelijk via de beheerschermen. Relevante informatie voor Google is eveneens in de beheeromgeving in te voeren. Wilt u het script op een eigen hostingpakket draaien, dan is dit uw kans. De bestanden kunt u middels FTP plaatsen op een eigen hostingpakket. Het bezoeken van de website met uw browser zorgt er vervolgens voor dat er een script voor de installatie wordt gestart. U kunt zo de belangrijkste dingen instellen die absoluut noodzakelijk zijn voor het functioneren van de webwinkel.