Uw site bouwen met een CMS systeem

Hoe eenvoudig is het om een website bouwen met behulp van een content management systeem? Informatie hierover kunt u hier vinden. Een CMS pakket zorgt ervoor dat er minder fouten bij het bewerken van de website gemaakt kunnen worden. De door u te beheren content wordt gescheiden van de programmalogica.

De verschillende pagina’s op uw website zijn bijvoorbeeld te wijzigen via de beheeromgeving. Verder kunt u aan deze pagina’s formulieren toevoegen. U kunt zelf bepalen uit welke velden de formulieren bestaan. Hierbij hoeft u niet veel te weten over websites bouwen.

Op CMS beheer leest u meer.
U kunt op de pagina Betekenis CMS meer hierover vinden. Het is aan te raden om voor het maken van een website CMS software te gebruiken. Het aanbrengen van wijzigingen in bronbestanden is met CMS software niet nodig. De beheeromgeving biedt voor de belangrijkste beheertaken faciliteiten.

Binnen het beheergedeelte hebben de diverse onderdelen van uw website een eigen beheerscherm. Naar het juiste scherm kunt u navigeren met behulp van het menu. In ieder beheerscherm kunt u het betreffende onderdeel eenvoudig aanpassen. Een nieuw formulier is zo bijvoorbeeld in een mum van tijd op uw website geplaatst.

Formulieren op uw website zijn zo gemaakt dat ze spam tegenhouden. Dat zorgt ervoor dat de meeste spam niet wordt doorgelaten. De installatie van een CMS systeem is over het algemeen geen rocket science. Doorgaans kunt u daar genoeg documentatie over vinden. U kunt een keuze maken uit een aantal met het CMS systeem meegeleverde layouts, waardoor er geen webdesigner nodig is.

Gegevens voor de zoekmachines kunt u instellen per individuele pagina. Bijvoorbeeld de zoektermen van een pagina.